Prof. Hidde Ploegh bekleedt Jon J. van Rood-leerstoel

Prof. Hidde Ploegh is per 1 september 2018 benoemd tot hoogleraar Chemische Immunologie, in het bijzonder biochemie van het immuunsysteem aan het LUMC. Hij zal de Jon J. van Rood-leerstoel bekleden.

Prof. Hidde Ploegh bekleedt Jon J. van Rood-leerstoel

Het onderzoek van Ploegh betreft de biochemische analyse van het immuunsysteem in de breedste zin van het woord. “Recent richten we ons vooral op nieuwe methodes om immuunreacties in een levend organisme zichtbaar te maken, met bijvoorbeeld positronemissietomografie (PET). Dit is belangrijk om de prognose en behandeling van ziektes waarbij het immuunsysteem is betrokken te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan immuuntherapie voor de kwaadaardige huidziekte melanoom."

Perspectief in Leiden

Ploegh is als hoogleraar Immunologie reeds verbonden aan het Children's Hospital van Harvard Medical School in de Verenigde Staten. In eerste instantie zal hij dus een adviserende rol hebben voor het LUMC-onderzoek. “In de toekomst zal dit hopelijk veranderen. Vooral het werk binnen de afdeling Chemische Immunologie, en niet te vergeten de contacten met Hermen Overkleeft van de afdeling Organische Chemie  van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bieden perspectief.”

Groups

Collaborate with us

Looking for information on one of our topics, a new place to conduct your research or experienced research to join forces with?  Feel free to contact us.!

Read more