Prof. Peter ten Dijke new KNAW-member

Hoogleraar moleculaire celbiologie Peter ten Dijke is een van de 21 nieuwe leden van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Dat maakte de KNAW op donderdag 19 april bekend.

Prof. Peter ten Dijke new KNAW-member

Peter ten Dijke is al dertig jaar een begenadigd celbioloog en geeft sinds 2005 leiding aan de sectie veroudering en signaaltransductie van de afdeling Cel en Chemische Biologie. Hij verrichtte baanbrekend werk in het ophelderen van de centrale rol van de groeifactor TGF-bèta. Dat is een groeifactor in de cellen van ons lichaam die onder andere aan de wieg staat van veel kankersoorten. Ten Dijke ontdekte met zijn team diverse moleculen die de groeifactor in toom kunnen houden. Dat leverde niet alleen nieuwe behandelingen op voor kanker, maar ook voor botziekten, wondgenezing en hart- en vaatziekten.

Lidmaatschap voor het leven

De KNAW telt circa 550 leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 17 september worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd.

Groups

Collaborate with us

Looking for information on one of our topics, a new place to conduct your research or experienced research to join forces with?  Feel free to contact us.!

Read more