Onderzoeker Meindert Lamers van de afdeling Cel en Chemische Biologie legt het uit
https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Play/7697175eb3964b28a2f00fd01ddb732c1d
DNA is het kookboek van het leven. Ieder dier, plant en micro-organisme heeft een ander recept (genen), waardoor we allemaal anders zijn. Maar hoe worden de recepten uit het kookboek gelezen, wie maakt de recepten, en hoe ziet het resultaat eruit? En wat gebeurt er als er een typefout (een mutatie) in een van de recepten staat?
Meindert Lamers neemt ons mee in de keuken van cellen. Hij vertelt hoe DNA wordt vertaald in eiwitten, de moleculen van het leven. Ook legt hij uit hoe onderzoekers zelf leren koken om zo nieuwe medicijnen te ontwikkelen.
Onderzoeker Meindert Lamers van de afdeling Cel en Chemische Biologie legt het uit
https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Play/7697175eb3964b28a2f00fd01ddb732c1d
Looking for information on one of our topics, a new place to conduct your research or experienced research to join forces with? Feel free to contact us.!